SKŁAD
filet z kurczaka, batat, hydrolizowane białko rybne, ryba (sardynka, tuńczyk), wątroba z kurczaka, gotowane kurze jaja, olej z ryb, tłuszcz z kurczaka, nasiona komosy ryżowej ekstrahowane, chlorek potasu, chlorek sodu, siarczan wapnia, dwuwodny, włókno grochu, fruktooligosacharydy, ekstrakt z drożdży (źródło mannooligosacharydów), suszone drożdże piwne, glukozamina. Źródła białka: filet z kurczaka, hydrolizowane białko rybne, ryba (sardynka, tuńczyk), wątroba z kurczaka, gotowane kurze jaja.
Witaminy, prowitaminy i inne chemicznie zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: Witamina A (3a672b) 4300JM; Witamina D3 (3a671) 170JM; Witamina E (3a700) 160mg. Mieszanki pierwiastków śladowych: Cynk (chelat cynku z hydroksyanalogiem metioniny) (3b610): 37.3mg; Mangan (chelat manganu z hydroksyanalogiem metioniny) (3b510): 18.7mg; Żelazo [glicynowy chelat żelaza(II) hydrat] (3b108): 3.3mg; Miedź (chelat miedzi z hydroksyanalogiem metioniny) (3b410i): 3.1mg; Jod (bezwodny jodan wapnia) (3b202): 0.46mg. Aminokwasy, ich sole i podobne produkty: Tauryna (3a370) 1250mg; DL-metionina, czysta technicznie (3c301) 1500mg. Regulatory kwasowości: siarczan wapnia, dwuwodny 2500mg.
białko surowe 9.50%; tłuszcz surowy 5.00%; włókno surowe 0.40%; popiół surowy 2.40%; wilgotność 75.00%; wapń 0.19%; fosfor 0.17%; sód 0.30%; potas 0.20%; magnez 0.019%; chlorki 0.35%; siarka 0.20%; Tauryna 0.15%. Substancje zakwaszające mocz: siarczan wapnia, dwuwodny (2.5g/kg), DL-metionina, czysta technicznie (3c301) (1.5g/kg).
WARTOŚĆ ENERGETYCZNAEM Kcal/Kg 1089 - Mj/Kg 4,56
Ilość produktów w przechowalni: 0